--- LET OP!!!. Ivm leveringsproblemen van ons assortiment zijn wij op dit moment niet in staat producten te leveren!!! ---

Berimbau Música

In capoeira zijn er 3 belangrijke rhytmes, welke gemakkelijk geleerd kunnen worden. Let op! Wanneer u naar beneden scrollt, ziet ook video filmpjes van de hieronder beschreven capoeira ritmes.

São Bento Pequeno - Berimbau

Het eerste ritme dat vaak wordt gespeeld, is „São Bento Pequeno“.Het ritme is een mengeling tussen Angola en São Bento Grande. Wanneer dit ritme wordt gespeeld, begint het pas werkelijke mooi te klinken bij het horen van het wao-wao geluid uit de cabaca. Als het met 3 berimbaus gespeeld wordt, houdt diegene met het laagste geluid (gunga), het basisritme aan. De andere spelers zullen improviseren, terwijl de capoeiristas in de Roda zijn. Om het beste wao-wao effect te krijgen, moet u de berimbau cabaca vanaf uw buik bewegen en terug. 

Angola - Berimbau

Het tweede populaire ritme in Capoeira wordt Angola genoemd. Deze toque wordt vaak gespeeld in de traditionele vorm van capoeira, Angola. Het spel is langzamer en moeilijker dan regional. In Angola moet u echt uw balans weten te vinden. Capoeira Angola heeft mooie bewegingen en wordt erg langzaam gespeeld. 

Cavalaria - Berimbau

Het derde ritme dat zeer snel geleerd wordt, is Cavalaria. Cavalaria wordt gebruikt in capoeira om alle capoeiristas te alarmeren. Omdat Capoeira verboden was, moesten capoeiristas elkaar voor de politie informeren. Het ritme gebruikt slechts de lage toon en de rasp. Iedere keer als een lage toon wordt geraakt, moet u de cabaca vanaf uw buik bewegen. Precies aan het eind van het bewegen van de cabaca vanaf uw lichaam, moet u de rasptoon raken. Precies bij deze tik, keert u de berimbau terug naar de buik. 

Vergeet niet om deze ritmes steeds opnieuw te oefenen, teneinde de beste resultaten te verkrijgen. De Berimbau is niet zomaar een instrument. Het heeft slechts één draad en is niet gemakkelijk te spelen. Het is een kunst! 

Video filmpjes populiare ritmes capoeira

Rechts ziet u een aantal voorbeelden van de hierboven beschreven ritmes. Door op de play button te klikken, kunt u het ritme horen. Elke keer wordt het filmpje opnieuw afgespeeld. U kunt dus rustig met de berimbau achter de computer zitten om te oefenen.

Indien u de basis van het spelen op de berimbau nog niet kent, kunt u kijken bij de knop berimbau oefeningen. Hier staan enkele basis oefeningen, welke ook middels een video worden weergegeven. Succes!.